
آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
مواد اولیه :
برای ۱۰ نفر
شیر ۱پیمانه (پرچرب)
خلال بادام به میزان لازم
نمک ۱چهارم قاشق چایخوری
شکر نصف پیمانه
وانیل ۱چهارم قاشق چایخوری
روغن نصف پیمانه (محلی یا کره یا مایع)
شیره شکر ۲قاشق غذاخوری (محلول غلیظ آب و شکر)
تخم مرغ ۲عدد
بیکینگ پودر ۱ونیم قاشق چایخوری
آرد ۲پیمانه (سفید و الک شده مخصوص شیرینی پزی)
هل ۱قاشق چایخوری (آسیاب شده)
خلال پسته به میزان لازم
گلاب به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا خلال پسته و بادام را در مقداری گلاب و شکر خیس کرده و درون یخچال قرار دهید تا نرم شود.سپس در ظرفی مناسب تخم مرغ،وانیل و شکر را مخلوط کرده و با همزن برقی به خوبی مخلوط کنید تا مخلوط شما سفید رنگ شود.سپس شیره شکر که همان شربت غلیظ شکر و آب است را اضافه کرده و باز هم مخلوط کنید.در این مرحله کره یا روغن محلی را آب کرده و به مواد بیفزایید و بعد از مخلوط کردن شیر را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید .
در ظرفی جداگانه آرد را ۳بار الک کرده و هل آسیاب شده،نمک و بیکینگ پودر را به آن بیفزایید و دوباره الک کنید و به مواد اضافه کرده و با قاشق چوبی به صورت دورانی کاملا مخلوط کنید.سپس کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی(کپسول)را داخل قالب های مناسب کیک فنجانی قرار داده و دوسوم آن را با مواد پر کنید و روی آن مقداری خلال پسته و بادام خیس خورده(بدون آب اضافی)ریخته و کمی کنجد هم بزنید.
حال قالب را در سینی فر قرار داده و آن را در طبقه وسط فری که از ۱۰دقیقه قبل با درجه حرارت ۱۸۰درجه سانتی گراد یا ۳۶۰درجه فارنهایت گرم شده است به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.
نکات:
۱)این شیرینی در شهرهایی به جز یزد معمولا با اسانس پرتقال تهیه میشود.
۲)در صورت تمایل برای تهیه شیره شکر از گلاب غلیظ به جای اب استفاده کنید.
۳)استفاده از اسانس غلیظ هل به جای هل آسیاب شده کیک شما را خوشمزه تر میکند ولی توجه داشته باشید این اسانس ها معمولا خیلی تلخ هستند و باید به میزان بسیار کم استفاده شوند.
۴)بهترین نوع کیک یزدی در شهر یزد با استفاده از روغن محلی طبخ میشود که طعم آن با سایر نمونه ها بسیار متفاوت است.
۵)بهتر است خلال ها را از شب قبل درون یخچال قرار دهید و در صورت تمایل کمی هل هم به آن بیفزایید تا خوشمزه تر شود.