آموزش تهیه آش ماست
ماست ۳ لیوان . برنج ۱ لیوان . لپه ۱/۲ لیوان . پیاز ۳ عدد . سیر ۵ عدد
سبزی آش ( تره ، گشنیز ، جعفری ، نعنا ) ۴۰۰ گرم . گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
طرز تهیه : لپه را از چند ساعت قبل خیس دهید ، داخل قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید ، ۲ عدد پیاز را خلالی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و کمی زردچوبه اضافه کنید ، تفت دهید و پس از اینکه پیاز نرم شد لپه های خیس خورده را اضافه کنید ، مجدد کمی تفت دهید سپس ۴ لیوان آب اضافه کنید ، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا لپه بپزد.
برنج را بشوئید و با ۴ لیوان آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بپزد و لعاب بیاندازد سپس سیرهای کوبیده و لپه پخته را به برنج اضافه کنید ( سیرها را با مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه بکوبید ).
سبزی آش ( ترکیب مساوی تره ، گشنیز ، جعفری ، نعنا ) را بشویید و ساطوری کنید ( ریز خرد کنید ) سپس همزمان با اضافه کردن لپه ، سبزی را نیز به برنج اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد ( در طول پخت در قابلمه را باز بگذارید ، در مدت پخت آش را هم بزنید تا ته نگیرد ).
در فاصله ای که آش آماده میشود ۱ عدد پیاز باقی مانده را رنده کنید و با فشار دست آب اضافی اش را بگیرید و داخل کاسه ای بریزید ، گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس از گوشت تکه های کوچکی بردارید و به صورت گرد شکل دهید ، گوشت های قلقلی را در روغن سرخ کنید و در اواخر کار به آش اضافه کنید.
پس از اینکه آش اماده شد از روی حرارت بردارید سپس ماست را به آش اضافه کنید و هم بزنید ، آش را در کاسه بریزید و سرو کنید ( ماست را پیش از اضافه کردن به آش کمی با قاشق هم بزنید تا ماست نبرد ).
نکته ها : میتوانید در صورت تمایل مقدار سبزی آش را کمتر یا بیشتر کنید ، دقت کنید که استفاده بیش از حد نعنا آش را تلخ میکند ، در طول مدت پخت اگر آب آش کم بود میتوانید آب جوش اضافه کنید.