پای گوشت و سیب زمینی
گوشت چرخ کرده ۱ لیوان . هویج ۲ عدد . نخود فرنگی ۱/۲ لیوان . پیاز ۱ عدد . زرده تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۱ قاشق غذاخوری . شیر ۱ لیوان . کره ۳ قاشق غذاخوری . سیب زمینی متوسط ۳ عدد
طرز تهیه : پیاز و هویج را ریز خرد کنید سپس در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند ، پس از اینکه پیاز و هویج نرم شدند گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس نخودهای پخته ، نمک و فلفل اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
آرد و روغن را داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید ، نصف شیر را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید سپس این سس را به مایه گوشت اضافه و مخلوط کنید.
سیب زمینی ها را پوست بکنید و با مقداری آب بپزید سپس با گوشت کوب خوب له کنید.
سیب زمینی له شده را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود سپس نصف لیوان شیر ، نمک و فلفل را کم کم به آن اضافه نمایید و هم بزنید ، وقتی مواد خوب یکدست و غلیظ شدند ۱ قاشق غذاخوری کرهاضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
مایه گوشتی را داخل ظرف بریزید و پخش کنید سپس پوره سیب زمینی را روی مایه گوشتی بریزید و با قاشق فشار دهید تا خوب پرس شود ، زرده های تخم مرغ را با قلمو روی سیب زمینی ها بزنید و در آخر نیز ۲ قاشق غذاخوری کره باقی مانده را تکه تکه روی مواد بریزید.
پای گوشت را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ – ۳۰ دقیقه ( بسته به نوع فر ) قرار دهید ، پس از اینکه روی پای برشته و طلایی شد از فر خارج کنید ، ۱۰ دقیقه صبر کنید سپس برش بزنید و سرو نمایید.
نکته ها : میتوانید بجای گوشت چرخ کرده از سویا ، مرغ ، قارچ و … نیز استفاده کنید ، در صورت تمایل برای طعم قوی تر میتوانید ۲ حبه سیر به مایه گوشتی اضافه کنید.