ابتدا گوشت را به خوبی ورز میدهیم و آن را به شکل گلوله های کوچک در آورده و به اصطلاح قلقلی میکنیم و آنها را در کره داغ شده به خوبی سرخ میکنیم و در انتها شعله را خاموش کرده و زعفران آبکرده روی آنها میدهیم و دوباره شعله را روشن میکنیم تا آب زعفران تبخیر شود.در ظرفی مناسب برنج را به مرحله آبکشی میرسانیم و بعد از آبکش کردن گشنیز خرد شده را به صورت لا به لا و همراه با پودر تخم گشنیز به برنج میزنیم و آن را دم می اندازیم.در پایان پخت گوشتهای قلقلی را روی برنج قرار داده و سرو میکنیم.
گشنیز پلو
طرز تهیه گشنیز پلو متفاوت ایرانی را در سایت مد روز بخوانید.
مواد اولیه :
برای ۷ نفر
برنج۶پیمانه
گوشت۷۵۰گرم (چرخکرده)
کرهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
تخم گشنیز۲قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
نمکبه میزان لازم
زعفرانبه میزان لازم
زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
طرز تهیه
ابتدا گوشت را به خوبی ورز میدهیم و آن را به شکل گلوله های کوچک در آورده و به اصطلاح قلقلی میکنیم و آنها را در کره داغ شده به خوبی سرخ میکنیم و در انتها شعله را خاموش کرده و زعفران آبکرده روی آنها میدهیم و دوباره شعله را روشن میکنیم تا آب زعفران تبخیر شود.در ظرفی مناسب برنج را به مرحله آبکشی میرسانیم و بعد از آبکش کردن گشنیز خرد شده را به صورت لا به لا و همراه با پودر تخم گشنیز به برنج میزنیم و آن را دم می اندازیم.در پایان پخت گوشتهای قلقلی را روی برنج قرار داده و سرو میکنیم.
نکات:
۱)بهتر است برای ته دیگ این غذا از کاهو استفاده شود.
۲)اگر دوست دارید تخم گشنیز را حذف کنید.
۳)بهتر است آب زعفران غلیظی تهیه کنید تا بعد از افزودن به گوشتها آنها وا نروند و نرم نشوند.
نوش جان