زرشک پلو با مرغ
مرغ ۴ تکه . برنج ۴ لیوان . زرشک ۱ لیوان . رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری . پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه . زعفران دم کرده مقدار لازم . آبلیمو ۳ قاشق چایخوری . کره و نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه : تکه های مرغ را کمی نمک بزنید سپس در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرغ ها را داخل قابلمه بگذارید ، سیرها و پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه فرنگی ، آبلیمو ، نمک و فلفل اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید ، این مواد را بهمراه ۲ لیوان آب روی مرغ ها بریزید و در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم اجازه دهید حدود ۲ ساعت مرغ ها بپزند و سس غلیظ شود ، ۱۰ دقیقه قبل از اینکه مرغ را از روی حرارت بردارید چند قاشق زعفران دم کرده روی مرغ ها بریزید.
برنج را ۳۰ دقیقه با آب و مقداری نمک خیس دهید ، برنج را بشویید و با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس آبکشی کنید ( برنج را باید زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف ان نرم باشد ).
ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بچینید ، برنج ابکشی را داخل قابلمه بریزید ، حرارت را زیاد کنید و وقتی برنج بخار کرد ۱ لیوان اب و کمی روغن را مخلوط کنید و روی برنج بدهید سپس حرارت را ملایم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
زرشک ها را ۳۰ دقیقه در مقداری اب ولرم خیس دهید سپس ابکشی کنید و با مقداری کره در روغن سرخ کنید سپس ۱ قاشق زعفران دم کرده به زرشک اضافه کنید و از روی حرارت بردارید ( در صورت تمایل میتوانید ۱ قاشق غذاخوری شکر به زرشک اضافه کنید ) ؛ برای سرو برنج را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی ، زرشک و مرغ تزیین و سرو کنید.
نکته ها : برای تهیه زعفران دم کرده زعفران را بسایید و با آب جوش مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه روی بخار اب ( مانند کتری ) قرار دهید تا دم بکشد ، برای تهیه برنج زعفرانی مقداری برنج را با ۲ قاشق چایخوری زعفران دم کرده و مقداری کره مخلوط کنید ، در صورت تمایل مقداری خلال پسته و بادام بهمراه زرشک تفت دهید.